Постраждалим від підриву Каховської ГЕС вже виплатили 17,9 млн грн

Йдеться про виплати матеріальної допомоги у розмірі 5 тис. грн особам, постраждалим від підриву ГЕС

Особам, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС, вже виплатили 17,9 млн грн.

Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зокрема, йдеться про виплати матеріальної допомоги у розмірі 5 тис. грн. Фінансову підтримку вже отримали постраждалі мешканці Херсонської та Миколаївської областей на загальну суму 17,875 млн грн. Допомогу виплатили 2 882 мешканцям Херсонщини та 693 мешканцям Миколаївщини.  

Виплати проводяться на банківські рахунки або готівкою через Укрпошту на підставі заяв постраждалих. Заяви на таку грошову допомогу приймаються до 31 серпня 2023 року.

Отримати кошти можуть люди, які були зареєстровані на момент підриву ГЕС у населених пунктах Миколаївщини та Херсонщини, що зазнали підтоплення. Включно з тими, хто з 6 червня виїхав із підтоплених районів тимчасово окупованої території Лівобережжя на підконтрольну Україні територію.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України сьогодні, 18 липня, затвердив постанову про експериментальний проєкт з початку відбудови Каховської ГЕС. На першому етапі буде спроєктовано всі інженерні конструкції та підготовлено базу для відновлення. Другий етап відбудови передбачатиме будівельні роботи та розпочнеться після деокупації територій-де розташована ГЕС.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності