В Україні підвищили штрафи у сфері міграції: деталі

Законопроєкт №4411 ухвалили у другому читанні

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №4411 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення законодавства у сфері міграції.

Відповідна інформація опублікована у карті законопроєкту.

Метою законопроєкту було вдосконалення норм КУпАП, що встановлюють відповідальність за порушення міграційного законодавства.

Власне, Кодекс України про адміністративні правопорушення доповниться новою статтею, яка передбачатиме встановлення адміністративної відповідальності за невиконання вимог працівників ДМС здійснення ними своїх повноважень щодо запобігання та протидії нелегальній (незаконній) міграції або контролю за діяльністю органів реєстрації місця проживання (перебування).

Такі дії громадян каратимуться штрафом у розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів, а посадових осіб каратимуть штрафом у розмірі від 100 до 150 неоподатковуваних мінімумів.

Окрім того, документом встановлюється відповідальність за порушення іноземцями та особами без громадянства законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. За перебування в Україні понад 30 днів  та недодержання ними встановлених законодавством вимог транзитного проїзду або вимог декларування чи реєстрації місця проживання каратиметься штрафом у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів.

За проживання на території України без документів на право проживання, за недійсними документами чи документами, термін дії яких закінчився, штраф становитиме від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів.

Незаконне сприяння іноземцям чи особам без громадянства в ухиленні від виїзду з України після закінчення строку перебування чи проживання або незаконне отримання документів на право перебування в Україні каратиметься штрафом у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У разі вчинення цього адміністративного правопорушення посадовими особами, штраф становитиме від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів.

Окрім того, за невиконання обов’язків приймаючої сторони накладатимуть штраф у розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів, і на посадових осіб – від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, СБУ викрила чинного народного депутата, який за 50 $ тис. обіцяв «відмазати» іноземця від екстрадиції. Для цього парламентар «гарантував» використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності