Прозорість в оборонних закупівлях: набрав чинності закон

військові

До 22 червня оборонні замовники повинні прозвітувати по усіх договорах, які були укладені з 24 лютого 2022 року.

У неділю, 23 квітня, набрали чинності зміни до Закону України «Про оборонні закупівлі», який передбачає оприлюднення у системі Prozorro цін за незбройними закупівлями.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Оборонні замовники публікуватимуть звіти про закупівлю товарів і послуг (харчування, речове майно, пальне тощо) ну суму від 200 тис. грн та робіт від 1,5 млн грн. Інформація оприлюднюватиметься протягом 10-ти робочих днів з дня укладання такого договору.

Зокрема, у випадку закупівель послуг з харчування замовники звітуватимуть про ціну за одиницю кожного продукту, що входить до цієї послуги. Втім замовники можуть не публікувати інформацію про загальну суму та обсяги закупівель, місця доставки та найменування постачальника.

Також військові частини та оборонні замовники до 22 червня повинні прозвітувати по усіх договорах, які були укладені з 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, 21 січня у ЗМІ з’явилася інформація, що Міністерство оборони закуповує харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж у магазинах Києва.

22 січня Міноборони відповіло на інформацію у ЗМІ про те, що відомство закуповує харчі для військових у 2-3 рази дорожче, ніж у магазинах, назвавши це брехнею та маніпуляцією, та обіцяє звернутися до СБУ.

Міністр оборони України Олексій Резніков відреагував на скандал із цінами на продукти для ЗСУ. За його словами, у договір із постачальниками включена вартість не лише  продуктів, а і їх доставки, а іноді — приготування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності