В Україні запрацював перший біометановий завод

Біометан є екологічним газом та найдешевшим з можливих відновлюваних газів

В Україні запрацював перший біометановий завод, який за об’ємом виробництва забезпечуватиме близько 1500 споживачів на рік.

Про це повідомляють у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Зазначається, що Україна має великий потенціал виробництва біометану, а у розвитку цієї галузі зацікавлені українські аграрії. Будівництво нових потужностей або переобладнання існуючих дозволить відмовитися від імпорту газу та забезпечить енергетичну децентралізацію України.

Додамо, біометан отримується в результаті процесу природного розкладання різних органічних речовин – метанового бродіння. Біометан є очищеним біогазом з відходів харчової промисловості й тваринництва, осаду стічних вод та органічної фракції побутових відходів, який можна закачати в українську газотранспортну систему та використовувати як природний газ.

Нагадаємо, до кінця 2023 року в Україні планують побудувати п’ять заводів із виробництва біометану. Ще п’ять заводів планується збудувати у 2024 році. Заводи збудують за підтримки Європейського інвестиційного банку, який планує виділити 50 млн доларів для підтримки агропереробки, зокрема розвитку виробництва біометану та біоетанолу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності