Україна розпочала експортувати електроенергію в Польщу

енергетика

Наразі електроенергію експортують у Молдову та Польщу

Від сьогодні, 12 квітня, Україна розпочала експортувати електроенергію в Польщу – до 75 МВт у різні години.

Про це повідомляє Укренерго.

Наразі в енергосистемі України наявний достатній резерв потужності. Відтак завдяки цьому є можливість експортувати електроенергію в Молдову (30-95 МВт у різні години), та від сьогодні до Польщі (до 75 МВт у різні години).

Зазначається, що ключовим пріоритетом для «Укренерго» є відновлення надійного живлення. На всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали атак, проводять відновлювальні роботи. З моменту атаки 9 березня в роботу повернули 5 магістральних ліній та частково відновили обладнання 9-ти підстанцій різного класу напруги.

В «Укренерго» просять українців переносити використання потужної техніки у нічні та денні години, оскільки це дозволить зменшити навантаження на енергосистему.

Нагадаємо, Україна та Німеччина розширять енергетичне партнерство для «зеленого» відновлення та відбудови української енергетики. Сторони домовилися про розширення партнерства у відновленні енергетичної інфраструктури, сприянні підвищенню стабільної стійкості енергетичного сектору та розширеному використанню відновлювальних джерел енергії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності