• Головна
  • Економіка
  • Депутат від «слуг» запропонував обмежити використання української мови

Депутат від «слуг» запропонував обмежити використання української мови

Депутат від «слуг» запропонував обмежити використання української мови

Однак заклади можуть зобов’язати вказувати мову обслуговування на вході у приміщення

У Верховній Раді України зареєстрували проєкт закону, яким пропонується звільнити сферу обслуговування від обов’язкового обслуговування українською мовою.

Відповідний законопроєкт опублікований на сайті ВРУ.

Втім, приватних підприємців та ФОПів можуть зобов’язати встановити на вході до приміщення та/або безпосередньо у місці здійснення відповідної діяльності інформаційну інформаційні таблички чи наклейки з інформацією про мови обслуговування.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєкт має на меті підвищити комфортність обслуговування населення та забезпечити права корінних народів та національних меншин на вільне використання інших сов, крім державної.

Окрім того, пропонується обов’язкове обслуговування українською мовою залишити лише за підприємства, установами та організаціями державної та комунальної форм власності.

Ініціатором законопроєкту є народний депутат від політичної партії «Слуга Народу» Георгій Мазурашу.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрували три законопроєкти, якими пропонуються внести податкові зміни для молочної галузі. Так, депутати пропонують знизити ставку ПДВ на молоко та молочні продукти до 10%. Зазначається, що у разі прийняття законопроєкту, зменшення податкових надходжень становитиме 22,35 млрд грн у рік.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності