• Головна
  • Економіка
  • Україна планує зустрітися з представниками МВФ: про що говоритимуть

Україна планує зустрітися з представниками МВФ: про що говоритимуть

МВФ

Зустріч відбудеться у Варшаві

Цього тижня офіційні особи Міжнародного валютного фонду зустрінуться у Варшаві з українською владою. Зазначається, що Україна шукає нову позику для того, щоб впоратися з руйнівними фінансовими наслідками через війну.

Про це 13 лютого пише Nytimes.

Власне, міністр фінансів України Сергій Марченко цього місяця заявив, що дефіцит бюджету України за рік становитиме 38 мільярдів доларів. Зазначається, що навіть з обіцянкою Європейського Союзу про надання допомоги у розмірі 18 мільярдів доларів і грантом США у розмірі 9,9 мільярда доларів Україна стикнеться з дефіцитом у 10 мільярдів доларів.

Так, представники МВФ зустрінуться з українськими офіційними особами в середині лютого, щоб просунути дискусії щодо кредиту на суму до 16 мільярдів доларів.

У неділю МВФ підтвердив, що зустріч відбудеться у Варшаві, але відмовився повідомити подробиці про характер дискусій.

Видання пише, що через кілька тижнів після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року МВФ схвалив екстрене фінансування в розмірі 1,4 мільярда доларів. У жовтні він затвердив додаткові 1,3 мільярда доларів.

Нагадаємо, польське місто Жешув отримає 60 тисяч євро на підтримку програми допомоги біженцям з України. Гроші допоможуть у вивченні мови та професійній активізації жінок, які оселилися в місті, тікаючи від війни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності