• Головна
  • Культура
  • Дослідникам вдалося перетворити павутину на музику: як вона звучить

Дослідникам вдалося перетворити павутину на музику: як вона звучить

Дослідникам вдалося перетворити павутину на музику: як вона звучить
Фото: pexels

Процес був здійснений шляхом перетворення 3D-структури павутини в музику за допомогою озвучення

Вченим вдалося зробити музику з павутини. Процес був здійснений шляхом перетворення 3D-структури павутини в музику за допомогою озвучення.

Група працювала з художником на ім’я Томас Сарацено та фактично створила інтерактивний музичний інструмент під назвою Spider’s Canvas.

Інструмент складався з маси павутини, яка використовувалася для створення прекрасної ефірної музики, яку важко забути, коли ви її почув. Массачусетський технологічний інститут поділився уривком видовища на одному зі своїх численних каналів на YouTube. У ньому ви можете почути, наскільки моторошно і часто моторошно звучить озвучення. Це, чесно кажучи, надає ще більше темряви істотам, які часто живуть у кутку кімнати.

Але озвучення не лише для того, щоб звучати моторошно, дослідники кажуть, що воно також допоможе їм краще зрозуміти архітектуру павутини. Музика, створена з павутини, також може допомогти нам вивчити вібраційну мову павуків.

Незважаючи на наявність кількох очей, павуки бачать погано. Отже, вони покладаються на вібрації своїх мереж, щоб справді визначити, де щось знаходиться. Ось чому вони часто будують такі великі та заплутані мережі. Це також те, що вчені намагалися краще зрозуміти, як павуки будують свої мережі. Ми використали штучний інтелект, щоб краще зрозуміти це, але музика павутини також може допомогти.

Але павутина часто не є просто плоским двовимірним об’єктом. Натомість багато хто, як цей величезний мегапавук, використовують воронки, щоб захопити здобич і поїсти її. Краще зрозуміти, як працюють ці мережі, було важко в минулому, але є надія, що подальше озвучення павутини розкриє більше про цих таємничих істот.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності