• Головна
  • Лайфстайл
  • Вчені дослідили, що може покращити пам’ять у літньому віці: однак є зворотна сторона медалі

Вчені дослідили, що може покращити пам’ять у літньому віці: однак є зворотна сторона медалі

Вчені дослідили, що може покращити пам’ять у літньому віці: однак є зворотна сторона медалі
Фото: pexels

Вчені з Колумбійського університету і Нью-Йоркського університету обрали 211 здорових людей у віці 50-75 років для проведення дослідження

Клінічні дослідження показали, що включення какао антиоксидантів у дієту літніх людей може поліпшити їх пам’ять. Однак вчені відзначають, що у цього питання є зворотна сторона.

Про це пише Medical Xpress.

Вчені з Колумбійського університету і Нью-Йоркського університету обрали 211 здорових людей у віці 50-75 років для проведення дослідження, яке тривало рівно 12 тижнів. Спочатку і в кінці експерименту учасники пройшли серію когнітивних тестів для оцінки своєї пам’яті.

Також деяким людям провели МРТ-сканування для вимірювання кровотоку в мозку. Всі учасники були розділені на чотири групи, які отримували різну кількість антиоксидантів, в тому числі вчені виділили контрольну групу, яка отримувала плацебо.

Результати показали, що високе вживання антиоксидантів (770 міліграмів) було пов’язано з поліпшеннями в роботі короткострокової пам’яті. Однак вчені відзначають, що, по-перше, це дуже велика кількість речовини. Для порівняння, приблизно стільки антиоксидантів міститься в 10 батончиках Mars. По-друге, вживання антиоксидантів ніяк не вплинуло на когнітивну працездатність і приплив крові до мозку.

Доктор Сьюзен Кохлхасс, директор дослідницького центру Альцгеймера у Великобританії, заявила, що «це невелике дослідження підкреслює певний можливий ефект флавоноїдів, виявлених у какао-бобах, але нам потрібно провести набагато довші масштабні дослідження, щоб повністю зрозуміти, чи може дієта з високим вмістом цих флавоноїдів підвищити когнітивні здібності в літньому віці».

Нагадаємо, вчені дослідили, що нещастя старить людей сильніше, ніж куріння. Виявилося, що психологічні чинники, такі як почуття нещастя чи самотності, додають до біологічного віку 1,65 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності