• Головна
  • Війна
  • 12 тисяч військових з КНДР прибули в зону бойових дій в Курську область

12 тисяч військових з КНДР прибули в зону бойових дій в Курську область

На злагодження військових з Північної Кореї, яких Росія має намір залучити у війну проти України, виділяють декілька тижнів

Перші підрозділи військових з КНДР, які пройшли вишкіл на східних російських полігонах, вже прибули в зону бойових дій російсько-української війни — зокрема, 23 жовтня 2024 року їхня поява зафіксована у курській області Росії. Про це 24 жовтня повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

“Підготовка прибулих у Росію солдатів армії КНДР відбувається на п’ятьох військових полігонах, розташованих на сході держави-агресора ― “Барановскій” (Уссурійск), “Донґуз” (Улан-Уде), “Єкатєрінославскій” (Єкатєрінславка), 248-й (Князє-волконскоє) та 249-й (Сєрґєєвка)”, — йдеться у повідомленні ГУР.

На злагодження військових з Північної Кореї, яких Росія має намір залучити у війну проти України, виділяють декілька тижнів.

За оцінками ГУР МО України, чисельність перекинутих в Росію північнокорейських військових зараз становить близько 12 тисяч осіб, серед них ― 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали.

Відповідальним за контроль вишколу та адаптації військ КНДР Москва призначила заступника міністра оборони РФ Юнус-бєка Євкурова.

“Надісланих Пхеньяном солдатів комплектують амуніцією, постіллю, зимовим одягом та взуттям, а також гігієною. Зокрема, кожному північному корейцю Москва, відповідно до установлених норм, щомісячно виділятиме 50 метрів туалетного паперу та 300 грамів мила. У Кремлі покладають неабиякі надії на північнокорейський компонент у війні проти України та глобальному протистоянні із Заходом”, — пишуть у ГУР.