• Головна
  • Війна
  • Під час виконання бойового завдання загинув 27-річний пілот Олександр Мігуля

Під час виконання бойового завдання загинув 27-річний пілот Олександр Мігуля

Олександр Мігуля загинув під час виконання бойового завдання

12 серпня під час виконання бойового завдання загинув пілот Міг-29 40БрТА Олександр Мігуля. Про це ввечері 13 серпня повідомила Менська міська рада.

“Трагічна звістка – і небо плаче в сонячний день. 12 серпня 2024 року Менська громада втратила Захисника та вірного сина. Під час виконання бойового завдання загинув менянин – командир авіаційної ланки капітан Олександр Мигуля”, – йдеться у повідомленні міськради.

Нагадаємо, у травні під час виконання бойового завдання загинув пілот Денис Василюк — пілот винищувальної авіації Повітряних Сил ЗС України. Від початку повномасштабного вторгнення росіян здійснив десятки бойових вильотів та є повним кавалером ордену “За мужність”.

8 березня на Донеччині, виконуючи чергове бойове завдання, загинув майор Повітряних Сил ЗСУ Андрій Ткаченко із Самбора. З початком війни у 2014 році виконував бойові завдання під час АТО і ООС. Після повномасштабного збройного вторгнення російського війська в Україну місцем виконання бойових завдань для пілота-винищувача став не лише схід країни, але й південь.

У серпні 2022 року на війні з російськими загарбниками загинув Антон Листопад. У 2019 році його визнали найкращим льотчиком Повітряних Сил Збройних Сил України.