• Головна
  • Війна
  • Суд оштрафував посадовця Івано-Франківського ТЦК за зарахування футболістів на фіктивну службу

Суд оштрафував посадовця Івано-Франківського ТЦК за зарахування футболістів на фіктивну службу

Військового перевели на службу до іншого підрозділу

Калуський районний суд Івано-Франківської області виніс вирок командиру роти охорони Івано-Франківського обласного ТЦК та СП, який фіктивно зарахував на військову службу футболістів. Військового оштрафували на понад 200 тис. грн. Про винесення вироку посадовцеві ТЦК повідомила пресслужба теруправління ДБР у Львівській області у понеділок, 5 липня.

Військовий відшкодував державі 1,5 млн грн збитків

За даними правоохоронців, командир роти охорони Івано-Франківського обласного ТЦК та СП зарахував сімох гравців та тренерів місцевого футбольного клубу на фіктивну службу до свого підрозділу. Чоловіки не виконували жодних військових обов’язків, але при цьому отримували матеріальне забезпечення від держави. Цим працівник ТЦК завдав державі майже 1,5 млн грн збитків. Військового викрили та у жовтні 2023 року повідомили йому про підозру.

На судовому засіданні обвинувачений щиро розкаявся та заявив, що повністю відшкодував завдані державі збитки. Враховуючи це, Калуський районний суд визнав посадовця винним у недбалому ставленні до військової служби та призначив йому 221 тис. грн штрафу. На час проведення досудового розслідування військового відсторонили від виконання обов’язків, проте наразі його перевели на службу до іншого підрозділу.