• Головна
  • Війна
  • Компанія Rheinmetall поставить Україні 20 додаткових БМП Marder

Компанія Rheinmetall поставить Україні 20 додаткових БМП Marder

БМП виготовляються за дорученням уряду Німеччини. Їх передадуть в рамках військової допомоги до кінця 2024 року

Уряд Німеччини, в рамках військової допомоги, доручив німецькій компанії Rheinmetall виготовити і поставити Україні 20 додаткових бойових машин піхоти Marder. Про це 9 квітня повідомив портал Militarnyi з посиланням на офіційний сайт оборонної компанії.

Замовлення розмістили в березні 2024 року

Замовлення на Marder версії 1А3 розмістили в березні 2024 року. При цьому точна вартість замовлення — невідома, але у Rheinmetall зазначають, що йдеться про двозначне число у мільйонах євро. Поставити БМП планують до кінця 2024 року. Також німецька компанія повідомила, що вже поставила до України тризначну кількість БМП Marder. До слова, Rheinmetall — один з найбільших виробників військової техніки і зброї в Німеччині та Європі. Основна продукція концерну — військова техніка, зброя, а також виробництво комплектуючих для автомобілів.

Нагадаємо, 14 березня стало відомо, що Rheinmetall планує збудувати в Україні чотири заводи з виробництва озброєння. Компанія бачить Україну як цінного партнера та прагне якнайкраще забезпечити її необхідною амуніцією.