• Головна
  • Війна
  • Більшість поляків підтримують збиття російських ракет на прикордонній території України

Більшість поляків підтримують збиття російських ракет на прикордонній території України

У Міноборони Польщі таке рішення називають надзвичайно складним

Близько 70% поляків підтримують початок переговорів з НАТО та Україною щодо розширення протиповітряної оборони на прикордонну українську територію. Таке рішення дозволило б збивати російські ракети та безпілотники, які летять у бік Польщі, повідомило видання Rzeczpospolita з посиланням на результати опитування агенції IBRiS 1 лютого.

За початок відповідних переговорів виступають 69,3% поляків, проти переговорів — 17,6%. Ще 13,1% громадян Польщі не визначилися з відповіддю. Прихильниками перемовин щодо збиття російських ракет на прикордонній території України виявилися переважно 30-річні поляки, які уважно стежать за політичними подіями.

У Міноборони Польщі таке питання називають надзвичайно складним: “Це вимагатиме, ймовірно, непростих політичних домовленостей у НАТО. Це спричинить багато юридичних та міжнародних проблем, особливо з наслідками перехоплень об'єктів в українському повітряному просторі. З іншого боку, це принесло б із собою низку військово-оперативних викликів”, — повідомили у міноборони. Також у МО Польщі додали, що процес розширення польської системи ППО триває.

Нагадаємо, під час масованого ракетного удару Росії по Україні зранку 29 грудня на територію Польщі з України прилетів невстановлений об’єкт. Пізніше польські військові завершили огляд території, їм не вдалося знайти уламки російської ракети. Під час наступних російських атак Польща підіймала у повітря свою авіацію.