• Головна
  • Війна
  • Росіяни влучили ракетою в житлові будинки у Смілі на Черкащині

Росіяни влучили ракетою в житлові будинки у Смілі на Черкащині

Один з поранених після удару перебуває у важкому стані

Російські воєнні злочинці вдень у п’ятницю, 29 грудня, завдали ракетного удару по місту Сміла на Черкащині, де проживають понад 65 тис. людей, і влучили по житлових будинках, повідомила Черкаська обласна військова адміністрація.

Як сказано в повідомленні, внаслідок атаки пошкоджено 12 будинків. Пізніше голова Черкаської ОВА написав, що пошкодило 51 приватний будинок. Також станом на 17:20, відомо про дев’ять постраждалих, серед них 15-річна дитина.

Своєю чергою заступник голови Офісу президента Олексій Кулеба уточнив, що удар припав на приватні будинки, а один із поранених перебуває у важкому стані.

Зауважимо, що Повітряні сили ЗСУ о 14:50 повідомляли про пуск ракети російським бомбардувальником Ту-22М3, який несе крилаті Х-22/Х-32 Такі ракети українська ППО збивати не може.

Зауважимо, що вранці у п’ятницю Росія завдала масованого ракетного удару по Україні. Повітряні сили назвали його наймасованішим за два роки повномасштабної війни. Станом на 16:00 у різних регіонах унаслідок цієї атаки загинули 26 людей.