• Головна
  • Україна
  • Нардепу Дмитруку повідомили про підозру за напад на правоохоронця та військового

Нардепу Дмитруку повідомили про підозру за напад на правоохоронця та військового

Цього ж дня українські медіа повідомили про втечу за кордон прихильника московського патріархату, нардепа Артема Дмитрука

Народному депутату Артему Дмитруку у неділю, 25 серпня, повідомили про підозру за груповий напад на правоохоронця та військового. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора. Цього ж дня медіа повідомляли про втечу нардепа за кордон

Дмитрук отримав підозру за чотирма статтями

За матеріалами справи, нардеп Дмитрук в Одесі напав з групою інших людей на правоохоронця, при цьому завдавши йому тілесних ушкоджень, а також намагався викрасти зброю. Відтак, йому інкримінують:

  • умисне заподіяння групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків
  • закінчений замах на викрадення вогнепальної зброї групою осіб

Разом з тим, Дмитрук в інший час також побив військового у Києві, зокрема вдаривши його по голові. Так військовий отримав травми середньої тяжкості. Тож Дмитрука ще підозрюють у:

  • умисному заподіянні середньої тяжкості тілесного ушкодження
  • грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю

Артема Дмитрука викликали до ДБР для проведення слідчих дій. Туди він має з’явитися 29 та 30 серпня о 10 годині ранку. До слова, перед тим як нардепу оголосили про підозру, низка українських медіа повідомляли, що депутат незаконно перетнув кордон, виїхавши до Молдови.

Згодом у Офісі Генпрокурора додали, що розпочали розслідування за фактом організації можливого незаконного перетину кордону народним депутатом України із залученням третіх осіб.

Дмитрук свою причетність заперечує

Як заявив сам нардеп у себе в Telegram, усі справи сфальсифіковані, а підозри йому ніхто не вручав: “Нічого нового. Влада продовжує своє полювання на людей, які не погоджуються з режимом. До слова, ніяких підозр мені ніхто не вручав. А всі ці справи — абсолютно сфальсифікована та вигадана історія.”

Хто такий Артем Дмитрук

Артем Дмитрук

Артем Дмитрук є іподияконом УПЦ (МП) і активно захищає Московський патріархат. Був проти його заборони в Україні.

Входить до депутатської групи “Відновлення України”, яка частково складається з депутатів колишньої ОПЗЖ. Його обрали у 2019 році як депутата від партії “Слуга народу”, згодом, у 2021 році виключили з партії. В часи коронавірусу, активно виступав проти вакцинації. Крім того, Дмитрук був проти декомунізації Одеси.