• Головна
  • Україна
  • За купівлю українських товарів українцям нараховуватимуть кошти

За купівлю українських товарів українцям нараховуватимуть кошти

Для участі в програмі Національного кешбеку можна під’єднатися через Дію

Починаючи з вересня, українці зможуть щомісячно отримувати до 3 тисяч гривень Національного кешбеку за купівлю товарів українського виробництва. Про це, з посиланням на рішення уряду, 20 серпня повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Для участі в цій програмі громадяни зможуть під’єднатися через Дію. Також у застосунку в кілька кліків можна буде перевірити суму нарахованого й виплаченого кешбеку, а потім витратити його на певні послуги. За ці гроші можна буде оплатити комунальні послуги, пожертвувати на армію, придбати військові облігації. Також їх можна витратити на транспорт, мобільний звʼязок, спорт, кіно й оплатити медичні послуги.

Українські виробники та продавці зможуть подати через портал Дія заявку на участь у програмі та зареєструвати перелік товарів. Повноцінно послуга запрацює у вересні, наголосив урядовець.

З погляду реалізації це досить складна комплексна послуга, за якою стоїть купа взаємодій між реєстрами. Однак для українців у користуванні все буде як завжди — у кілька кліків. Це буде так само просто, як податися на “ковідну тисячу” чи виплату для ВПО. Без зайвих візитів у держустанови та банки. Підтримуємо українське й одне одного”, — зазначив Федоров.