• Головна
  • Україна
  • 35-річний кілер з Черкас хотів втекти з України перепливши Тису

35-річний кілер з Черкас хотів втекти з України перепливши Тису

У квітні затриманий спробував вбити кримінального авторитета з Тернополя

Спецпризначенці затримали 35-річного мешканця Черкас, якого підозрюють у спробі вбивства на замовлення. У квітні цього року у селі Підгородне біля Тернополя невідомий розстріляв автомобіль кримінального авторитета, який може бути причетний до контрабанди кокаїну. Через кілька місяців після злочину, правоохоронцям вдалося затримати кілера дорогою до Тиси, повідомила поліція у четвер, 11 липня.

В ніч з 19 на 20 квітня було скоєно замах на вбивство кримінального авторитета. Чоловік отримав вогнепальне поранення, але вижив. «Наразі потерпілий з пораненням перебуває у лікарні. Чоловік, на якого вчинили замах, дійсно має відношення до кримінального світу», — повідомив начальник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко у понеділок, 22 квітня.

Як повідомив сайт «Тернополяни», чоловік, якого намагались вбити, — відомий у місцевих кримінальних колах авторитет Павло Коцур на прізвисько «Запорізький». Як стверджується в матеріалі, нещодавно Павла Коцура затримали за підозрою у налагодженні наркотрафіку кокаїну з Європи в Україну.

Фото: Нацполіція
Фото: Нацполіція
Фото: Нацполіція
Фото: Нацполіція

Майже через три місяці у четвер, 11 липня, Національна поліція повідомила, що підозрюваного у плануванні вбивства бізнесмена вдалося затримати. «Зловмисник отримав замовлення на вбивство жителя Тернополя. За це кілер мав отримати 25 тисяч доларів. Майже чотири місяці він стежив за жертвою, збирав детальну інформацію про нього та відстежував маршрут пересування. Для цього орендував житло у Тернополі та придбав автомобіль», — розповіли у поліції.

Кілером виявився 35-річний житель Черкас. Оперативники затримали його дорогою до кордону України, який він планував незаконно перетнути через річку Тиса. У нього вилучили дві гранати та близько 100 набоїв.