• Головна
  • Україна
  • У лікарні помер хлопчик, який під час удару по "Охматдиту" перебував у реанімації

У лікарні помер хлопчик, який під час удару по "Охматдиту" перебував у реанімації

Після удару дитину транспортували до однієї з лікарень Києва.

У лікарні помер хлопчик, який перебував у відділенні реанімації Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" під час ракетного удару 8 липня. Про це ввечері 10 липня повідомив Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко. Після удару дитину транспортували до однієї з лікарень Києва.

"Помер маленький хлопчик, який на момент ракетного удару знаходився у критичному стані у відділенні реанімації Охматдиту. Після - він був транспортований до однієї з лікарень Києва. Приносимо свої щирі співчуття рідним малюка. Ніколи не пробачимо російським терористам, які вбивають наших дітей", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, під час атаки 8 липня постраждала енергетична інфраструктура Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". У ДТЕК заявили, що на території лікарні були повністю зруйновані дві підстанції, які забезпечували електропостачання медичного закладу. Також ворожий удар знищив корпус, в якому маленькі пацієнти проходили процедуру діалізу, пошкоджено хірургічні, онкологічні, соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії, радіології та променевої терапії, операційний блок, дві реанімації та єдина в країні онкогематологічна лабораторія.

Удар по дитячій лікарні “Охматдит” з боку окупантів, був здійснений із застосуванням крилатої ракети Х-101.На місці трагедії знайдено уламки корпусу та руля цієї ракети, а також інші речові докази.Пізніше СБУ виявила нові докази, які підтверджують цей факт. Держава зобов'язалася повністю відбудувати "Охматдит", розпочавши роботи негайно. Українці та бізнес зібрали майже 300 млн гривень на відновлення лікарні "Охматдит".