• Головна
  • Україна
  • Одесит вдруге спробував втекти за кордон: переодягнувся у бабусю

Одесит вдруге спробував втекти за кордон: переодягнувся у бабусю

Чоловіка впіймали у потязі “Київ – Ужгород”, в якому він прямував до прикордоння

Правоохоронці виявили у потязі “Київ – Ужгород” чоловіка, одягненого в жіночий одяг. Одесит замаскувався, щоб без перешкод дістатися прикордоння та виїхати з країни. Це була вже друга спроба ухилянта покинути Україну, повідомила пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби у четвер, 20 червня.

Псевдобабуся відмовилась надати документи

За даними військових, одесита в жіночому одязі виявили під час перевірки пасажирів потяга співробітники Чопського прикордонного загону. Попри своє маскування — квітчасту хустку, великі окуляри, спідницю — пасажир був схожим на чоловіка та викликав у прикордонників підозри. Коли військові попросили надати документи, псевдобабуся заявила, що не має їх з собою.

Після короткої розмови з прикордонниками одесит все ж зрозумів, що його викрили, та у всьому зізнався. Він розповів, що замаскувався під старшу жінку, щоб дістатися Ужгорода, звідки він планував втекти до Словаччини.

Одесит вже вдруге намагався покинути країну

Це була вже друга спроба правопорушника незаконно виїхати з України. Попередня була на початку червня 2024 року. Тоді одесит склав собі маршрут до кордону за онлайн картами, однак план завершився невдачею — його затримали прикордонники поблизу держрубежу.

З потяга правопорушника доставили у прикордонний підрозділ та склали щодо нього адміністративний протокол за спробу незаконного перетину державного кордону України. Одеситу доведеться відповідати перед судом.

Нагадаємо, чоловік, замаскований під бабусю, який катався на лижах вулицями Львова, виявився ухилянтом.