В українських колоніях масово катували ув’язнених

За даними ДБР, одного з ув’язнених колонії на Полтавщині працівники жорстоко побили 200 разів

ДБР викрило чотирьох працівників Божковської виправної колонії №16, що на Полтавщині, у катуванні в’язнів. Слідство встановило, що працівники били кийками, палицями, ногами і руками майже всіх засуджених, які потрапляли до колонії, повідомили у середу, 29 травня, у ДБР.

Працівники Божковської виправної колонії погрожували засудженим, які щойно прибули поселенням серед “відторгнутих загалом” в’язнів та били до тих пір, поки не ламали волю й примушували беззаперечно виконувати будь-які вказівки. “Наразі перевіряється інформація навіть про факти смерті від побоїв,” — зазначили у ДБР.

ДБР має відео з жорстоким побиттям в’язня

Людей змушували прибирати, а за відмову жорстоко катували — били руками, ногами, кийками по всьому тілу. У розпорядженні слідства є відео-доказ, де один з працівників завдає тяжких тілесних ушкоджень в’язню Божковської виправної колонії №16. “Серед іншого, наприклад задокументовано факт нанесення понад 200 ударів одному із засуджених,” — додали у ДБР.

Фото: Офіс Генпрокурора

За результатами розслідування, чотирьом службовим особам Божковської виправної колонії №16 вже повідомлено про підозру у катуванні в'язнів. Їм загрожує до 10 років ув’язнення. Наразі тривають слідчі дії для встановлення інших фактів катувань у виправних колоніях, причетності інших службовців, у тому числі керівництва. Крім того, перевіряється інформація про незаконне збагачення керівника одного з регіональних управлінь виконання покарань.

Фото: ДБР
Фото: ДБР
Фото: ДБР
Фото: ДБР

Нагадаємо, нещодавно у Львові засудили ув’язненого мешканця Стрия із колонії продав чотири гранати і автомат.