На Київщині чоловік кинув гранату у поліцейського

Внаслідок вибуху гранати у Броварах поранено поліцейського та правопорушника, якого переслідував правоохоронець

11 травня близько 21:00 правоохоронці на Київщині отримали виклик про те, що на одній з вулиць невідомий чоловік вчиняє хуліганські дії. Про це 11 квітня повідомили у Головному управлінні поліції Київської області.

Коли правоохоронці прибули за вказаною адресою, чоловік кинувся втікати. Один з поліцейських почав його переслідувати, тоді порушник кинув гранату у бік правоохоронця. Внаслідок вибуху поранення отримав і поліцейський, і утікач. Чоловіка затримали, йому інкримінують посягання на життя працівника правоохоронного органу та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. За вчинений замах на життя поліцейського передбачене позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічного позбавлення волі.

Оновлено. Станом на 12 травня, поліцейський та правопорушник перебувають у лікарні, де їм надають медичну допомогу, повідомляють у Національній поліції України. Внаслідок вибуху 37-річний правоохоронець отримав поранення ніг та лівої руки. Загрози його життю і здоровʼю немає. Також поранення отримав і сам 37-річний правопорушник, а саме травму лівої ноги та обох рук.

Вже відомо, що правопорушника раніше притягували до кримінальної відповідальності за майнові злочини та зберігання наркотичних засобів. А на момент вчинення злочину він перебував в розшуку.

Нагадаємо, у ніч 20 квітня на Вінниччині двоє чоловіків відкрили вогонь по патрульних поліцейських. Внаслідок стрілянини один з правоохоронців Максим Зарецький загинув. Стрілків оголосили у розшук і вже у неділю, 21 квітня, в Одеській області їх затримали. Вбивцями виявилися двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. Після скоєного злочину зловмисники хотіли втекти з України, проте спецпідрозділ КОРД їх затримав.