• Головна
  • Україна
  • Зеленський звільнив з посади генерала СБУ, який став фігурантом скандалу

Зеленський звільнив з посади генерала СБУ, який став фігурантом скандалу

Журналісти з’ясували, що родина Вітюка володіє нерухомістю щонайменше на 25,5 млн грн

Президент України Володимир Зеленський звільнив генерала Іллю Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ. Про це свідчить указ глави держави, розміщений на його офіційному сайті у середу, 1 травня.

На початку квітня журналісти “Слідство.Інфо” опублікували розслідування про те, що родина Вітюка володіє нерухомістю щонайменше на 25,5 мільйона гривень за ринковою вартістю. Зокрема, про те, що дружина очільника департаменту кібербезпеки Служби безпеки України бригадного генерала Іллі Вітюка у грудні 2023 року придбала квартиру в київському житловому комплексі преміумкласу.

Згодом журналісту-розслідувачу Євгенію Шульгату, який й опублікував дане розслідування, намагалися вручити повістку. «Слідство.Інфо» підозрювало, що таку вказівку працівникам ТЦК могли дати з СБУ. Після скандалу голова Служби безпеки України Василь Малюк відсторонив керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллю Вітюка від виконання посадових обовʼязків і відправив на фронт.

Відтак, Президент Зеленський підписав указ про звільнення Іллі Вітюка з посади начальника Департаменту кібербезпеки СБУ.