В Україну доставлять ще одну систему IRIS-T

Виробник обіцяє, що засіб ППО буде в Україні вже за кілька тижнів

У понеділок, 18 квітня, керівник компанії Diehl Defence, яка виробляє зенітно-ракетні комплекси IRIS-T SLM, Гельмут Раух повідомив, що Україна отримає нову систему ППО вже "за кілька тижнів". Про це він розповів журналістам Bild під час візиту у Київ разом з віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком, повідомила “Європейська правда“.

18 квітня Гельмут Раух разом із віцеканцлером і міністром економіки Німеччини Робертом Габеком відвідали Київ. Під час свого візиту керівник Diehl Defence розповів, що три системи ППО IRIS-T вже перебувають в Україні, і протягом року компанія планує поставити ще більше. Зокрема він заявив, що наступну систему нададуть Україні “вже за кілька тижнів“.

Крім того, віцеканцлер Німеччини Роберт Габек підтвердив, що Німеччина і надалі надаватиме Україні тривалу підтримку для оборони від російської агресії. "Навіть на третьому році жорстокої й незаконної російської загарбницької війни, Німеччина твердо стоїть на боці України", — заявив він.

Нагадаємо, раніше у квітні Німеччина виділила Україні новий пакет військової допомоги, до нього увійшли снаряди, дрони та розмінувальна техніка. Також міністерство оборони Німеччини заявило про негайну передачу Україні ще однієї системи Patriot.