• Головна
  • Україна
  • Четверо поляків на квадроциклах заблукали та потрапили до України

Четверо поляків на квадроциклах заблукали та потрапили до України

Іноземці пояснили прикордонникам, що є членами спільноти, яка займається екстремальним прокатом кросових мотоциклів та квадроциклів

Чотирьох поляків на квадроциклах та мотоциклі затримав наряд відділення інспекторів прикордонної служби “Бодалово” Мукачівського загону. Про це 14 квітня повідомили у Державній прикордонній службі України.

Поляки брали участь в акції “2222 км”

“Порушників, які поза пунктами пропуску трьома квадроциклами та мотоциклом перетнули кордон з Угорщини в Україну виявили за допомогою біспектральної камери. На їх затримання негайно висунулась група реагування”, — йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Після затримання іноземці пояснили, що є членами спільноти, яка займається екстремальним прокатом кросових мотоциклів та квадроциклів. У квітні у Польщі стартувала акція “2222 км”. Вона полягає в тому, що добровольці, які беруть у ній участь, мають проїхати від Кракова до Стамбула, долаючи щодоби близько 300 км, здебільшого бездоріжжям.

“Через проблеми зі зв’язком, іноземці заблукали, втратили орієнтування на місцевості та опинилися на території України”, — йдеться у повідомленні.

На громадян Польщі прикордонники склали протоколи про адмінправопорушення, за незаконне перетинання державного кордону України. Справи скерували до суду. Згодом, в порядку реадмісії, іноземців повернуть в Угорщину.

Нагадаємо, у лютому працівники прикордонної служби в Медиці у Польщі затримали двох українців, які перетинали польсько-український кордон на велосипедах. Звідти вони хотіли дістатися до США.