• Головна
  • Україна
  • Шольц не дає Україні Taurus через ядерні погрози Путіна, — Зеленський

Шольц не дає Україні Taurus через ядерні погрози Путіна, — Зеленський

Президент заявив, що питання про Taurus для України продовжують обговорювати й назвав його «непростим»

Президент Володимир Зеленський заявив, що відсутність постачання далекобійних ракет Taurus з боку Німеччини пов’язана з погрозами російського диктатора Володимира Путіна щодо ядерної зброї. Про це сказав німецький канцлер Олаф Шольц, розповів український лідер в інтерв'ю німецькому таблоїду Bild.

Журналіст запитав, чи має якесь відношення непостачання Taurus до ядерних погроз Путіна.

«Шольц сказав, що “так воно і є”. Але я не думаю, що це захистить світ від ядерної загрози з боку Росії», — відповів Зеленський.

За словами українського президента, Шольц каже, що Німеччина не є ядерною державою і що Taurus — найсильніша система озброєнь у Німеччині. І Шольц не може залишити свою країну без цієї системи озброєнь.

Він зазначив, що Україна та Німеччина обговорюють питання постачання Taurus, і питання «не таке просте».

Зеленський також зазначив, що у партнерів України є зброя, яка потрібна країні сьогодні, аби вижити. «Вона потрібна Україні, щоб вижити, і я просто не розумію, чому ми не отримуємо цю зброю», — акцентував український лідер щодо Taurus, а також американських ракет ATACMS і винищувачів F-16.

Зауважимо, 29 березня Шольц у контексті відмови надати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus заявив, що важливим для нього лишається "не спричинити ескалацію" війни до зіткнення Росії та НАТО.