• Головна
  • Україна
  • Росіяни розстріляли трьох полонених українців на Херсонщині

Росіяни розстріляли трьох полонених українців на Херсонщині

Розстріл відбувся поблизу Кринок Олешківської громади Херсонської області.

Росіяни розстріляли беззбройних українських військовополонених в Кринках на Херсонщині. Про це 7 квітня повідомили в Офісі генерального прокурора.

7 квітня 2024 року в одному з Telegram-каналів опублікували відеозапис, на якому зафіксовано, як російські військові розстрілюють трьох полонених українських військовослужбовців.

На відео видно, як представник Збройних сил Росії здійснює у беззбройних нерухомих військових кілька пострілів, ймовірно з автомату. В описі під записом зазначено, що розстріл відбувся поблизу Кринок Олешківської громади Херсонської області.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Нагадаємо, моніторингова місія ООН опитала 60 українських військовополонених, звільнених цієї зими. Більшість з них розповіли про катування в полоні. 39 з 60 звільнених військовополонених заявили, що під час їхнього перебування в полоні проти них вчиняли сексуальне насильство. Крім того, за цей період росіяни стратили 32 українських військовополонених.