• Головна
  • Україна
  • Мер міста на Дніпропетровщині зі спільниками розікрали 2 млн грн на ремонті доріг

Мер міста на Дніпропетровщині зі спільниками розікрали 2 млн грн на ремонті доріг

Під час 35 обшуків поліцейські вилучили у підозрюваних понад один мільйон гривень у різній валюті, автомобілі, документацію, чорнові записи та компʼютери

Мера одного з міст Дніпропетровщини та ще чотирьох його спільників підозрюють у розкраданні понад 2 млн грн на ремонті доріг. Міського голову та двох спільників вже взяли під варту. Про це 5 квітня повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

До розкрадання окрім мера причетний директор комунального підприємства, керівник та бухгалтер підрядної організації, інженер.

Як заволоділи 2 млн грн

У межах укладених договорів підрядник проводив роботи з поточного ремонту доріг у місті, за які отримав гроші на свої рахунки. “Однак зазначені в офіційних документах дані не відповідали фактичним обставинам. Так, обсяги, якість та вартість будівельних матеріалів були завищені. Також було зазначено техніку, яка взагалі не використовувалася під час ремонту”, — йдеться у повідомленні.

Таким чином з міського бюджету перерахували понад 2 млн грн, які спільники розподілили між собою. Міському голові та ще чотирьом учасникам схеми слідчі повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах. А також службовому підробленні у складі організованої групи.

Гроші, знайдені під час обшуку у мера одного з міст на Дніпропетровщині

Провели 35 обшуків

За результатами 35 обшуків поліцейські вилучили понад один мільйон гривень в різній валюті, автівки, документацію, чорнові записи, компʼютерну техніку.

Трьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави:

  • міському голові — 15 млн грн;
  • керівнику комунального підприємства — понад 9 млн грн;
  • інженеру — 605 тис. грн.

Розгляд клопотань стосовно інших учасників триває.

Нагадаємо, 20 березня, правоохоронці затримали сімох людей за підозрою у привласненні понад 44 млн грн бюджетних грошей. Йдеться про відомого львівського бізнесмена, радника міністра фінансів Віталія Ломаковича та посадовців Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.