• Головна
  • Україна
  • Правоохоронці затримали кілера, який мав убити суддю на Черкащині

Правоохоронці затримали кілера, який мав убити суддю на Черкащині

Також затримали організатора замаху на убивство

На Черкащині поліція затримала організатора убивства та кілера, які планували застрелити суддю районного суду області. Про це 20 березня повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань.

Хто планував убивство судді

Правоохоронці отримали інформацію про підготовку до вбивства судді на території Уманського району. Вони встановили, організатора убивства, кілера та можливі мотиви майбутнього злочину.

“До організації вбивства судді одного з районних судів причетний так званий “смотрящий” за Уманню, а як кілера він залучив свого помічника. Серед мотивів, які розглядають правоохоронці, – професійна діяльність судді”, — йдеться у повідомленні.

Як готувалися до вбивства судді

Затримані ретельно готувалися до вбивства: слідкували за суддею, вивчали його розпорядок дня, місця, в яких він найчастіше буває, маршрути пересування, придбали зброю та гранати. Кілер придбав одяг, маску, рукавиці, які після ліквідації судді повинен був знищити.

19 березня затримали організатора та його помічника-кілера. Організатор злочину раніше був засуджений за вимагання та розбій. У чоловіків вилучили зброю, зокрема пістолет із глушником, гранати, бити, кастет, одяг, 4 кг канабісу, боргові розписки від місцевих мешканців на близько 50 тис. доларів та майже 4 тис. пачок цигарок.

Яке покарання очікує на затриманих

Найближчим часом обом чоловікам повідомлять про підозру у замаху на умисне вбивство та у носінні, зберіганні, придбанні вогнепальної зброї та бойових припасів, Вже готують клопотання в суд про обрання затриманим запобіжних заходів — тримання під вартою. Їх можуть ув’язнити на 15 років або ж навіть довічно.