• Головна
  • Україна
  • Rheinmetall планує збудувати в Україні чотири заводи з виробництва озброєння

Rheinmetall планує збудувати в Україні чотири заводи з виробництва озброєння

Підприємства виготовлятимуть снаряди, військову техніку, зенітну зброю та порох

У четвер, 14 березня, під час презентації результатів роботи німецького збройового концерну Rheinmetall, директор компанії Армін Паппергер оголосив про намір збудувати в Україні щонайменше чотири заводи виробництва військової техніки та озброєння. Rheinmetall бачить Україну як цінного партнера та прагне якнайкраще забезпечити її необхідною амуніцією, повідомили журналісти The Guardian.

Підприємства Rheinmetall в Україні виготовлятимуть снаряди, військову техніку, зенітну зброю та порох. Будівництво першого заводу планують розпочати найближчим часом, проте, де саме його збудують, не повідомляють з міркувань безпеки. Армін Паппергер зазначив, що завод в Україні будуватимуть за зразком заводу з виробництва боєприпасів, який Rheinmetall зараз будує в Німеччині.

"Україна зараз є важливим партнером для нас. Тут ми бачимо потенціал від двох до трьох мільярдів євро продажів на рік", — зазначив директор Rheinmetall. Під час презентації гендиректор концерну повідомив, що у 2023 році продажі компанії сягнули рекордних 7,2 млрд євро. У 2024 цей рекорд планують побити, досягши показника у 10 млрд євро. Крім того, Армін Паппергер заявив, що його компанія планує збільшити виробництво артилерійських снарядів, щоб мати можливість забезпечити Україну більшою кількістю боєприпасів.