• Головна
  • Україна
  • Зеленський відреагував на слова Папи Римського про “білий прапор”

Зеленський відреагував на слова Папи Римського про “білий прапор”

Президент подякував українським капеланам на противагу тим, хто займається “віртуальним посередництвом”

Президент Володимир Зеленський відреагував на заклики Папи Римського Франциска підняти “білий прапор” та почати переговори з Росією. У вечірньому зверненні у неділю, 10 березня, Зеленський зазначив, що окупанти не йдуть далі Європою лише тому, що їх стримують українці зі зброєю в руках та під синьо-жовтим прапором.

“В Україні колись було багато білих стін будинків і церков, які зараз обпалені та розбиті російськими снарядами. І це дуже красномовно говорить, хто саме повинен зупинитись, щоб війна зупинилась”, — сказав президент.

У зверненні Зеленський подякував українським капеланам, які на передовій підтримують Україну “молитвою, розмовою і справою”.

“Коли російське зло 24 лютого розпочало цю війну, усі українці стали на захист. Християни, мусульмани, юдеї – всі. Я дякую кожному українському капелану, які – з армією, в Силах оборони. Там, на передовій. Захищають життя й людяність. Підтримують і молитвою, і розмовою, і справою. Ось що таке церква – з людьми. А не за дві з половиною тисячі кілометрів – десь там займатись віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, і тим, хто хоче тебе знищити”, — наголосив Володимир Зеленський. Він подякував кожному, хто допомагає Україні діями та молитвами.

Що цьому передувало

9 березня видання Reuters оприлюднило інтерв’ю Папи Римського Франциска, в якому той закликав українців до переговорів з Росією. Понтифік зазначив, що “сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор”. У інтерв’ю швейцарському мовнику Папа сказав, що Україна повинна здатися, оскільки вона не змогла дати відсіч російським військам. “Я вважаю, що найсильнішим є той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей та має мужність підняти білий прапор та веде переговори”, — наголосив Франциск.

На слова Папи Римського, зокрема, відреагував Блаженніший Святослав. Глава Української Греко-Католицької Церкви сказав, що Україна зранена, але не скорена. А той, хто не вірить в перемогу України, має йти до сповіді.