• Головна
  • Україна
  • ЗСУ вдарили по полігону з росіянами на лівому березі Херсонщини

ЗСУ вдарили по полігону з росіянами на лівому березі Херсонщини

На полігоні в момент удару перебувало командування угруповання окупаційних військ «Днєпр»

Сили оборони України завдали удар по полігону російських військ на лівому березі Херсонської області. Відповідне відео напередодні ввечері поширилося в інтернеті. Також інформацію про удар підтвердили Сили оборони України.

«Просто вогняна робота наших артилеристів по скупченню ворога біля Подо-Калинівки. Згідно з даними, які публікуються в мережі, під удар потрапили російські 328 дшп, 810 обрмп та 81 сап. Виглядає як утилізація тарганів, яких ніяк не можна вивести», — повідомив аналітичний проєкт DeepState.

Сили оборони півдня України також поширили це відео й зазначили, що на полігоні перебувало, зокрема, керівництво угруповання російських окупаційних військ «Днєпр».

«Кажуть, керівництво угруповання російських окупаційних військ “Днєпр” приїхало на полігон подивитися, як “зачищатимуть” Кринки... бо Шойгу розповідав [що Кринки зачищено], а не показував. Долучилися до феєричного шоу. Ми ж попереджали: горіти вам в пекельному вогні... Сказано – зроблено!» — заявили військові.

Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі «Радіо Свобода» також підтвердила удар ЗСУ по полігону з окупантами на Херсонщині. «❗️ У ЗСУ підтвердили удар по скупченню сил РФ на Херсонщині. Попередньо, там було і командування.

«Там дійсно готувалися російські військові, які намагалися штурмувати, зачищені, як вони казали, Кринки. Окупанти мають подібні локації на тимчасово окупованій лівобережній Херсонщині, де збираються для проведення підготовки», — сказала вона в ефірі «Радіо Свобода».

Наразі повної інформації про наслідки цього удару немає. Гуменюк в ефірі «Суспільного» сказала, що внаслідок удару російська армія втратила щонайменше 60 військових.

Нагадаємо, 20 лютого ЗСУ вдарили по полігону неподалік Волновахи на Донеччині, унаслідок чого загинули понад 60 російських загарбників.