• Головна
  • Україна
  • На Закарпатті БЕБ знайшло третю цистерну з нелегальними сигаретами

На Закарпатті БЕБ знайшло третю цистерну з нелегальними сигаретами

Раніше дві цистерни контрабандистів сигарет вилучили на кордоні з Румунією

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) вилучили третю цистерну з сигаретами, яка належала контрабандистам. Раніше в лютому БЕБ перешкодило контрабандистам вивезти сигарети до Румунії у двох цистернах.

Як повідомило БЕБ у п’ятницю, 16 лютого, контрабандисти заховали бензовоз із сигаретами на території одного з підприємств на Закарпатті. В цистерні було майже 65 тисяч пачок сигарет без акцизних марок вартістю 5 млн грн.

Раніше правоохоронці виявили вантажівку з сигаретами на 4,5 млн грн, а за кілька днів уже на пункті митного пропуску викрили ще одну, із товаром на 12 млн грн. Третю цистерну контрабандисти намагалися сховати на території приватного підприємства в Закарпатській області.

Як пояснили у Бюро економічної безпеки, спершу вантажівки з сигаретами проїжджали пункт митного контролю як порожні, а поверталися до України із пальним.

Як уточнили у прокуратурі, вантажівка рухалась за тим самим маршрутом, що і дві попередні – на митний пост «Красноїльськ» Чернівецької митниці. Однак, під час затримання попереднього газовозу з контрабандою на 12 млн грн, організатори вирішили не ризикувати та виїхали з території Чернівецької області. Щоб приховати злочин вантаж повезли до Закарпатської області, де залишили на одній зі стоянок. Наразі детективи БЕБ встановлюють усіх причетних до цієї схеми контрабанди сигарет.