• Головна
  • Україна
  • Українські перевізники готують акцію протесту на пункті пропуску “Ягодин — Дорогуськ"

Українські перевізники готують акцію протесту на пункті пропуску “Ягодин — Дорогуськ"

Це відповідь на дії польських фермерів, які блокують польсько-український кордон

На пункті пропуску “Ягодин-Дорогуськ” у Волинській області українські перевізники планують розпочати акцію протесту у відповідь на блокування кордону польськими фермерами. Про це 14 лютого повідомив керівник громадської організації "Перевізники західного регіону" Віталій Коценко в коментарі Суспільному. Акція протесту розпочнеться 15 лютого о 9:00.

Учасники акції мають намір не пропускати на територію України польських перевізників, які перетинатимуть цей пункт пропуску. За словами Віталія Коценка, тривалість протестів українських перевізників залежатиме від дій з боку поляків. Рейсові автобуси на пункті пропуску "Ягодин" не блокуватимуть.

Зазначимо, що 9 лютого польські фермери почали акцію протесту на трьох пунктах пропуску. Фермери, серед іншого, протестують проти імпорту сільськогосподарської продукції з України. Також польські фермери страйкують через претензії до свого уряду. У Польщі протест організовує спілка, пов’язана з ексміністром сільського господарства Робертом Телусом. Перші масштабні блокування кордону польські перевізники почали 6 листопада, згодом до них приєдналися фермери. Також польські фермери анонсували, що 20 лютого заблокують усі переходи між Польщею та Україною на 30 днів.