• Головна
  • Україна
  • Чоловіка, який кинув гранату на подвір’я закарпатського депутата, затримали

Чоловіка, який кинув гранату на подвір’я закарпатського депутата, затримали

Підозрюваний під час затримання чинив опір правоохоронцям

Поліція зі Службою безпеки України затримали чоловіка, якого підозрюють у тому, що він кинув гранату на подвір’я депутата Закарпатської обласної ради Георгія Горвата. Про затримання чоловіка поліція Закарпаття повідомила ввечері в неділю, 28 січня. Зі слів правоохоронців, його затримали в Ужгороді.

«Для розкриття цього злочину зокрема використовувалися можливості відділу кримінального аналізу та системи відеоспостереження «Безпечне Закарпаття». Оперативникам вдалося встановити, що підозрюваний рухався до місця злочину та після його вчинення на велосипеді», — сказано в повідомленні закарпатської поліції.

Поліцейські стверджують, що проклали детальний маршрут руху підозрюваного і встановили, що підозрюваний — 27-річний житель Мукачева, якого раніше вже судили за тяжкі злочини. Чоловіка затримали в Ужгороді.

Як стверджують у поліції, чоловік намагався чинити опір правоохоронцям та втекти, однак його затримав спецпідрозділ поліції КОРД. Його вже помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Затриманому повідомили про підозру в умисному пошкодженні чужого майна шляхом вибуху, а також у незаконному носінні та зберіганні зброї та боєприпасів. Наразі поліція перевіряє затриманого на причетність до скоєння аналогічних злочинів у регіоні. Йому загрожує до 10 років увʼязнення.

Нагадаємо, 23 січня в Мукачеві на подвір’я депутата Закарпатської облради Георгія Горвата кинули гранату. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Водночас у квітні 2023 року йому підпалили автомобіль. Позашляховик марки Mercedes належав дружині депутата, однак того дня автівкою користувався сам Горват. Виконавця підпалу автомобіля оперативно встановили, ним виявився 34-річний раніше судимий мукачівець.