Meta видалила Instagram-сторінку платформи Меморіал

До цього акаунт пам’ятної платформи чотири рази блокували

Компанія Meta видалила Instagram-сторінку платформи Меморіал, яка публікує історії українців загиблих внаслідок російської агресії. Перед цим акаунт чотири рази блокували, повідомив журналіст та координатор проєкту Євген Спірін у четвер, 11 січня.

За словами координатора пам’ятного проєкту Меморіал Євгена Спіріна, наприкінці грудня Meta назавжди видалила сторінку платформи в Instagram. До цього, протягом жовтня-грудня 2023 року її чотири рази блокували.

“Це 5440 історій життя тих, хто гинув під російськими ракетами, кого вбивала уламками й снарядами, хто боронив країну, хто гинув в будинках і підвалах цілими сім'ями, кого крали, катували, знищували“, — розповів Євген Спірін.

Історії загиблих українців, які зібрав проєкт, все ще можна переглянути на сайті, та на офіційній сторінці Меморіалу у Facebook. Для Instagram організатори проєкту були змушені створити новий акаунт. Його можна знайти за цим посиланням.

“Можливо Meta не хочеться, щоб серед щасливого життя Instagram були крики завалених бетоном дітей. А можливо “просто так”. Але це не зупинить Меморіал“, — додав Євген.

Оновлено 12 січня. Після резонансу сторінки «Меморіалу» в Instagram відновили.

Довідково: Меморіал — це платформа, яка збирає та публікує історії українських військових та звичайних українців, які загинули від російської агресії. На сьогодні Меморіал розповів історії смертей 5440 людей.