• Головна
  • Україна
  • ВАКС не взяв під варту викритого на хабарі київського суддю В’ячеслава Дзюбіна

ВАКС не взяв під варту викритого на хабарі київського суддю В’ячеслава Дзюбіна

Дзюбін перебуває в лікарні, тому суд обрав йому заставу з процесуальними обов’язками

Вищий антикорупційний суд у понеділок, 18 грудня, обрав запобіжний захід судді Київського апеляційного суду В’ячеславу Дзюбіну. Його та ще трьох суддів цього ж суду наприкінці листопада викрили на хабарі в сумі 35 тис. доларів.

  • Як повідомив журналіст Олег Новіков, який висвітлює справи антикорупційних правоохоронних органів, Вищий антикорупційний суд застосував до Дзюбіна запобіжний захід у вигляді 4 млн грн застави. На нього також поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду або до правоохоронців;
  • не відлучатися з Києва без дозволу;
  • повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи;
  • утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками;
  • здати на зберігання до Головного управління Державної міграційної служби в Києві закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Строк дії обов'язків – до 18 лютого 2024 року, але в межах досудового розслідування. Рішення ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов.

Як зазначив Новіков, Сам Дзюбін досі перебуває на лікуванні в медичному закладі, з ним була проведена відеоконференція. Прокурори також домагатимуться відсторонення Дзюбіна від правосуддя.

Нагадаємо, що раніше двох суддів Київського апеляційного суду — Юрія Сливу й Віктора Глиняного, яких разом із Дзюбіним викрили на хабарі, Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від виконання посадових обов’язків. Раніше вони сплатили застави та вийшли з-під варти. Третій суддя цього суду Ігор Паленик досі перебуває у слідчому ізоляторі. Викриті на хабарі судді ухвалювали рішення у справі колишнього президента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва. Йшлося про арешт двох літаків Ан-74ТК-100. Експлуатантами літаків є «Мотор Січ» та «Авіакомпанія Константа». Представники останньої нібито й хотіли скасувати арешт.