• Головна
  • Україна
  • Водій польського буса збив трьох українських водіїв на очах у поліції

Водій польського буса збив трьох українських водіїв на очах у поліції

Українські водії отримали незначні травми, заявили в МЗС

Водій польського мікроавтобуса збив трьох українських водіїв. Це сталося в четвер, 14 грудня, на пункті пропуску «Гребенне — Рава-Руська». Українські водії отримали незначні травми, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в коментарі агенції РБК-Україна в п’ятницю, 15 грудня.

За його словами, на місце інциденту відразу вирушив український консул. Ніколенко зазначив, що громадяни України отримали незначні травми. Їм була надана медична допомога на місці. Госпіталізації вони не потребували. Водночас водія автомобіля на польській реєстрації, який скоїв наїзд, затримала поліція. Розпочалися слідчі дії.

«Наші консули взаємодіють із польськими правоохоронцями задля з’ясування усіх обставин інциденту. Тримають питання розслідування на контролі», — повідомив речник МЗС України.

Він також додав, що постраждалі українські водії вчора пройшли оформлення на кордоні і разом зі своїм автотранспортом повернулися до України.

Напередодні у ЗМІ та соцмережах з'явилася інформація про те, що неподалік пункту пропуску «Гребенне — Рава-Руська» на кордоні з Польщею водій мікроавтобуса з польськими номерами наїхав на трьох українських водіїв, які ходили по пішохідному переходу. Відповідне відео з місця події почали масово ширити в Telegram-каналах. Пізніше цю інформацію в коментарі «Радіо Свобода» інформацію одному зі ЗМІ прокоментував генеральний консул України в Любліні Олег Куць. За його словами, інцидент стався на очах у поліції, а водія-винуватця затримали й з ним проводять процесуальні дії.

Також генконсул розповів і про стан двох постраждалих. Він повідомляв, що одного - забій руки, в іншого забій ноги. Їм надали допомогу на місці.

Нагадаємо, що з 6 листопада польські перевізники блокують рух вантажного транспорту на кордоні з Україною.

Польська сторона вимагає заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, а також відновити видачу дозволів на в’їзд до ЄС для українських перевізників та покращити обслуговування на кордоні. Під блокуванням опинилися чотири пункти пропуску. Але 1 грудня у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України заявили про розблокування пункту пропуску на кордоні України та Польщі «Ягодин - Дорогуськ».

Втім, попри це на українсько-польському кордоні ускладнено рух вантажного транспорту. Оскільки через блокування утворилися багатокілометрові черги з сотень вантажівок. Також відомо і про смертельні випадки українських водіїв фур в очікуванні перетину кордону.