• Головна
  • Україна
  • Польські протестувальники розглядають можливість повної блокади кордону

Польські протестувальники розглядають можливість повної блокади кордону

Представник протестувальників зазначив, що страйкарі наразі пропускають до України вантажівки з гуманітарною допомогою

У понеділок 27 листопада польські протестувальники розпочали цілодобову блокаду пункту пропуску “Медика — Шегині”, що триватиме до 3 січня. Також страйкарі не виключають повної блокади кордону навіть на пропуск гуманітарної допомоги. Про це у понеділок, 27 листопада, повідомило інформаційне агентство “Укрінформ” з посиланням на заяву представника протестувальників Романа Кодрува.

За словами Кодрува, від четверга, 23 листопада, протест на пункті пропуску “Медика — Шегині” здійснювався з 9-ї до 20-ї години за місцевим часом. З понеділка страйк став цілодобовим, він триватиме до третього січня.

Представник протестувальників зазначив, що щогодини вони пропускатимуть через кордон по дві вантажівки. Однак Кодрув сказав, що не виключає повної блокади кордону.

“З українського боку кордону звучать голоси про те, що польські протестувальники блокують проїзд гуманітарної допомоги для України. Кодрув назвав це неправдою, але не виключив, що якщо такі звинувачення продовжаться, то протестувальники дійсно не пропускатимуть жодних вантажівок”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у понеділок, 6 листопада, польські перевізники заблокували рух вантажного транспорту на українсько-польському кордоні. 11 листопада, перед пунктом пропуску “Дорогуськ — Ягодин” у вантажівці помер український водій, який планував перетнути кордон. Уночі 23 листопада ще один український водій помер на кордоні у Польщі.