• Головна
  • Україна
  • Омбудсман пообіцяв “тримати на контролі” справу про побиття військового у відділку поліції

Омбудсман пообіцяв “тримати на контролі” справу про побиття військового у відділку поліції

Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Уповноважений Верховної Ради з прав людини опікуватиметься встановленням обставин інциденту

У неділю, п’ятого листопада, стало відомо про побиття поліцейським пораненого військового. Інцидент стався в Києві, у відділку поліції. Відео побиття військового поширилося у соцмережах. На нього відреагував Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

“Київ. Із соцмереж побачив кадри побиття військового. У столиці воюючої країни такі дії неприпустимі! Звертаюся до всіх з проханням заспокоїти емоції. Триматиму цю ситуацію на контролі, аби встановлення обставин порушення прав людини було об’єктивним”, — зазначив Лубінець.

Водночас омбудсман наголосив, що кожна людина має діяти в межах повноважень, які передбачає чинне законодавство України і не допускати будь-яких зловживань ними.

Нагадаємо, у мережі Інтернет почало ширитися відео побиття військового-прикордонника у районному управлінні київської поліції. Чоловіка затримали на вокзалі за порушення комендантської години, доправили в Шевченківський райвідділ поліції, де побили, а згодом відпустили. Як відомо, після побиття чоловік повернувся на передову зі струсом мозку.

За фактом конфлікту поліцейського та прикордонника Національна поліція розпочала службову перевірку. Прокуратурою відкрите кримінальне провадження.