Ігор Коломойський отримав вже третю підозру

Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн

З 2013 по 2014 роки Коломойський незаконно заволодів 5,8 мільярдами гривень. Аби заволодіти грошима, Коломойський створив схему, до якої увійшли співробітники ПриватБанку, в якому він був засновником та акціонером.

Про це повідомляє СБУ.

Фото: СБУ

Члени угруповання дозволили Коломойському робити постійні вигадані внески готівки у касу банку, насправді ж ніяких внесків ПриватБанк не отримував. Пізніше фейкові «внески» йшли на особистий рахунок Коломойського.

За версією слідства, ця схема загалом дозволила йому отримати 5,8 мільярда гривень.

Щоб легалізувати активи, Коломойський віддавав гроші як позики та розраховувався ними за кредити підконтрольних йому підприємств, виводив їх за кордон, переводив у готівку і знімав у відділеннях банку.

Коломойському повідомили про додаткову підозру за статтями:

  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків);
  • ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого організованою групою, в особливо великих розмірах);
  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 (легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом).

Нагадаємо, раніше Коломойському повідомили про підозру у заволодінні 9,2 млрд гривень ПриватБанку та підозру у шахрайстві і відмиванні грошей.