• Головна
  • Україна
  • У Польщі прооперували 20 дітей з України: мали опіки та вроджені вади

У Польщі прооперували 20 дітей з України: мали опіки та вроджені вади

Українських дітей оперувала команда польсько-американських хірургів

Протягом минулого тижня в лікарні міста Ленчна Люблінського воєводства прооперували 20 українських дітей. Це пацієнти віком від 2 до 19 років. Деякі отримали травми через воєнні дії.

Про це пише ukrayina.pl, опираючись на публікацію dziennikwschodni.pl.

Українських дітей оперувала команда польсько-американських хірургів. Маленькі пацієнти мали шрами від опіків і вроджені вади.

Команду з 11 американських лікарів очолив Геннадій Фузайлов із Бостонської загальної лікарні та Мічиганського університету, Він високо оцінив успішність операцій.

«Процедури проводили у двох кімнатах, зранку до обіду, – розповідає Пьотр Томака, заступник медичного директора SPZOZ у Ленчні. – Операції були сплановані, і все йшло за графіком, тільки іноді це займало більше часу, ніж очікувалося».

Лікарня в Ленчні була добре підготовлена до прийняття пацієнтів з України. Цілу реабілітаційну палату пристосували для них, щоб вони могли перебувати разом зі своїми опікунами.

Проєкт допомоги українським дітям реалізовано завдяки співпраці Самостійного медичного закладу медичної опіки (SPZOZ) у Ленчні з лікарями американської фундації Doctors Collaborating to Help Children. Вона фінансувала транспортування та перебування дітей та їхніх опікунів у Польщі. Ймовірно, проєкт буде продовжений, а нові пацієнти з України можуть отримати допомогу за кордоном.

Нагадаємо, у Львівській обласній лікарні «Охматдиті» прооперували хлопчика з Умані, у якого був відсутній анус. Операція тривала 7 годин.