• Головна
  • Україна
  • Президент США Байден зустрівся з Зеленським у Києві: фото і відео неочікуваного візиту

Президент США Байден зустрівся з Зеленським у Києві: фото і відео неочікуваного візиту

В столицю він прибув разом зі своїм радником із нацбезпеки Джейком Салліваном

20 лютого президент США Джо Байден неочікувано прибув до Києва з офіційним візитом.

LVIV.MEDIA підготувало підбірку фото та відео з першим моментів перебування Джо Байдена в столиці.

У мережі з’явилося відео зустрічі президента США з Володимиром Зеленським в Києві. Президент України зустрів американського гостя на Михайлівській площі. У цей час по всій Україні розпочалась повітряна тривога, однак лідерів двох країн це не зупинило.

Зустріч Джо Байдена з Володимиром Зеленським.
Зустріч Джо Байдена з Володимиром Зеленським у Києві. Фото: Ігор Лачен

Пізніше Володимир Зеленський офіційно підтвердив візит Джо Байдена до столиці України. Він зазначив, що це надзвичайно важливий прояв підтримки для всіх українців.

Зустріч Джо Байдена в Маріїнському палаці. Фото: офіційний Telegram-канал Володимира Зеленського

Разом з президентом Америка в Україні прибув і його радник з нацбезпеки Джейк Салліван. Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зазначив, що візит Джо Байдена — стратегічний. За його словами, сьогодні 20 лютого в Києві вирішиться чимало питань. Зокрема, будуть пришвидшені ті рішення, які підвисли.

Далі Джо Байден зустрівся і з першої леді України Оленою Зеленською в Маріїнському палаці. Туди також прибули й високопоставлені міністри України.

Додамо, уранці 20 лютого міністерство закордонних справ повідомило, що у Києві очікують візит когось із «головних» західних партнерів України. Відтак, у столиці перекрили низку вулиць, зокрема, біля залізничного вокзалу та посольства США. Разом з тим у соцмережах публікували відео, як проспектом Перемоги та бульваром Лесі Українки рухався невідомий кортеж, основу якого складали американські позашляховики.

Зауважимо також, що раніше повідомляли, що Джо Байдена відвідає Польщу 20-22 лютого. Відтак, ймовірно, завтра президент США прибуде до Варшави. Під час візиту до Варшави Байден особисто подякує Польщі за її ставлення до війни в Україні. Він також розповість про те, що необхідно для підтримки України в майбутньому.