Українську нардепку обрали віцепрезиденткою ПАРЄ

Вже найближчим часом вона очолюватиме засідання ПАРЄ

Українська депутатка Олена Хоменко стала віцепрезиденткою Парламентської асамблеї Ради Європи. За її призначення проголосували на засіданні у понеділок, 23 січня.

Про це повідомили на сторінці Верховної Ради України у Telegram, посилаючись на голову Постійної делегації ВРУ у ПАРЄ Марію Мезенцеву.

Так, 18 колег разом з Оленою Хоменко були затверджені під час засідання зимової сесії Асамблеї у Страсбурзі (Франція), яка розпочала свою роботу 23 січня.

Зазначається, що представниця Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва увійде до складу бюро Асамблеї, яка формує порядок денний і впливає на багато важливих рішень. Також вона буде очолювати засідання самого ПАРЄ найближчим часом.

Крім того, у ПАРЄ відбулися вибори президента, участь у яких брав український нардеп Олександр Мережко. Втім, він програв боротьбу за президентське крісло представнику Нідерландів Тіні Коксу. Додамо, що він був президентом ПАРЄ у 2022 році, й таким чином Кокс переобраний у першому турі.

Нагадаємо, у березні минулого року ПАРЄ прийняла рішення про виключення Росії зі свого складу.