• Головна
  • Україна
  • Дуда відвідав Український дім в Давосі та розповів про плани постачання зброї для ЗСУ

Дуда відвідав Український дім в Давосі та розповів про плани постачання зброї для ЗСУ

Всі причетні до війни в Україні повинні понести кримінальну відповідальність

Президент Польщі Анджей Дуда відвідав Український дім у Давосі. Там він заявив про амбіції створити в Україні «бригаду танків Leopard».

Про це 17 січня повідомив Офіс президента Польщі в Twitter.

В рамках Всесвітнього економічного форуму Анджей Дуда відвідав Український дім у Давосі, Швейцарія. Цьогоріч для іноземних відвідувачів там представили фото зруйнованих український міст і захоронення жертв російської агресії. Президент Польщі долучився до ознайомлення з наслідками війни та поспілкувався хлопчиком, що постраждав від збройної агресії Росії в Україні.

Окрім того, в рамках економічного форуму він закликав західних союзників продовжувати військову підтримку України, щоб «усі росіяни були витіснені» з нашої території. Польща має наміри зібрати спільноту країн-союзників, які доставлять в Україну танки Leopard.

«Треба зробити все, щоб росіяни були витіснені з України, а ті, хто скоює злочини, були покарані. Дуже важливо представити російські злочини, скоєні в Україні. Світ має зрозуміти, чому ми вимагаємо покарання винних», — наголосив Анджей Дуда.

Також, президент Польщі заявив про те, що причетні до війни в Україні повинні понести кримінальну відповідальність.

Додамо, прем'єр-міністр Польщі поїде переконувати Шольца передати Україні сучасні танки Leopard 2.