Як поліція працюватиме в умовах блекауту: пояснення МВС

Фото: pexels

У МВС наголошують, що важливо, щоб люди почувалися в безпеці та знали, що можна звернутися по допомогу до найближчого патруля

Поліція, як і інші структури МВС, під час різдвяних і новорічних працюватиме у посиленому режимі. Водночас якщо настане блекаут, то будуть посилені мобільні патрулі, а повідомляти про повітряну тривогу та інші важливі речі вони будуть через гучномовці.

Про це в ефірі телемарафону розповів радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов.

Він нагадав, що у постійному режимі працюють «Пункти незламності», де у разі блекауту громадяни завжди зможуть отримати допомогу.

«Але за будь-яких умов ми, звичайно, продовжимо нашу роботу, щоб люди відчували присутність і завжди знали, до кого можна звернутися», - зауважив радник глави МВС.

Він повідомив, що в умовах блекауту будуть посилені мобільні патрулі та буде більше автомобілів з проблисковими маячками. Повідомляти про повітряну тривогу та інші важливі речі вони будуть через гучномовці.

«Піші патрулі будуть у світловідбивних жилетах, щоб люди могли їх ідентифікувати, і щоб вони знали, де перебувають працівники правоохоронних органів та могли звернутися по необхідну допомогу», - сказав Смірнов.

Радник голови МВС наголосив, що йдеться не просто про присутність правоохоронців – важливо, щоб люди почувалися в безпеці та знали, що можна звернутися по допомогу до найближчого патруля.

Водночас відповідаючи на запитання, чи зможуть люди, наприклад, закритися у ресторанному підвальному приміщенні на всю новорічну ніч і святкувати, Смірнов зауважив, що тут важливо, чи не будуть вони порушувати комендантську годину.

«Якщо не буде ніякого шуму, і ніхто не буде виходити надвір, то ми про це можемо і не дізнатися. І тому не можна говорити про якісь правопорушення. Але є певні критерії, які говорять про правопорушення - і тут ми, звичайно, будемо реагувати відповідним чином», - зазначив радник міністра.

Нагадаємо, у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України пояснили, як викликати «швидку» під час блекауту. Детальніше про це читайте, перейшовши за посиланням.