• Головна
  • Світ
  • Дрони над Кремлем: розвідка назвала причетних

Дрони над Кремлем: розвідка назвала причетних

Київ заперечує причетність до атак на російській території

Атака безпілотників на Кремль, яка сталася 3 травня, може свідчити про конфлікт всередині РФ, боротьбу між ворогуючими владними угрупованнями.

Про це повідомив очільник управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в інтерв'ю «РБК-Україна».

Юсов не став відкидати версію Інституту вивчення війни, що це могла бути провокація Кремля перед наступною хвилею мобілізації.

«Це ймовірно. Але коли ми говоримо про Кремль, потрібно пам'ятати, що в нього є різні «вежі» і в них живуть різні люди, часто з різними, а іноді навіть з протилежними інтересами. Тому мешканці певних «веж» цілком могли бути до цього причетними», – додав він.

Юсов нагадав, що позиція Києва полягає в запереченні будь-якої причетності до атак російської території.

«Є офіційна позиція України, офіційних посадових осіб: ні, не причетні і в цьому немає потреби. Тому що заходи українських Сил безпеки та оборони спрямовані на деокупацію, визволення українських територій і на знешкодження військових об'єктів супротивника», - сказав він.

За словами Юсова, подібна операція потребувала б серйозного планування і використання серйозних ресурсів, тому витрачати сили, «щоби провести якусь серйозну інформаційно-пропагандистську акцію, бо нічим більшим воно не є - напевно, це було б дивним».

«Точно цю подію не можна трактувати як замах на Путіна, як це подала російська пропаганда дуже швидко і дуже оперативно», – додав Юсов.

Нагадаємо, уночі 3 травня в районі Кремля пролунали два вибухи. Підсвічування будівлі та кремлівської набережної було вимкнено. Місцеві жителі розповіли, що бачили іскри та людей із ліхтариками. Редакція LVIV.MEDIA зібрала всю інформацію про інцидент.