• Головна
  • Світ
  • Удар по Кремлю, вибухи на залізниці, нафтобазах та місцях базування військових: що відбувається в Росії

Удар по Кремлю, вибухи на залізниці, нафтобазах та місцях базування військових: що відбувається в Росії

Удар по Кремлю, вибухи на залізниці, нафтобазах та місцях базування військових: що відбувається в Росії

Повідомлення про вибухи в РФ значно почастішали

Росія заявляє про руйнування залізниці, атаки безпілотників та займання пожеж на військових об'єктах або стратегічно важливій інфраструктурі.

Редакція сайту LVIV.MEDIA зібрала всі факти, що відомо про вибухи в країні-агресорі.

Удар по Кремлю

Вночі 3 травня в районі Кремля пролунали два вибухи. За інформацією російських ЗМІ, адміністративну будівлю атакували дронами.

Пресслужба Путіна заявила, що це Україна вдарила по резиденції російського президента. Там також зазначили, що залишають за собою право відреагувати там та тоді, коли вважатимуть за потрібне.

Наразі відомо про два вибухи. Між ними пройшло орієнтовно 16 хвилин. Обидва влучання потрапили на відео.

Відео із першим влучанням по Кремлю
Друге відео влучання в Кремль

Президент Росії Владімір Путін не постраждав.

За офіційною інформацією, удар дронами не приніс ніяких збитків, проте у мережі з’явилося відео із пожежею, яка спалахнула після того, як вибухнув БПЛА. На відео займання виглядає масштабним.

Відео пожежі на даху Кремля

Речник президента України Сергій Никифоров відреагував на удар по резиденції Путіна. Він зазначив, що Україна немає ніякої інформації про це.

«У нас немає інформації про так звані нічні атаки на Кремль, але, як неодноразово заявляв президент Зеленський, всі наявні сили та кошти Україна спрямовує на звільнення власних територій, а не на атаку чужих», - зазначив речник президента України.

Він також назвав цей прийом «очікуваним» від Росії.

Водночас український аналітик Петро Черник назвав удар по центру прийняття рішень “серйозною психологічною травмою” для росіян.

«Рефлексія „спеціальної воєнної операції“ повернулась на територію Росії. І це дуже серйозна для них психологічна травма», — зазначив полковник Черник.

Сходження потягів із рейок

1 травня у Брянській області на перегоні Розсуха-Унеча зійшов із рейок потяг із нафтопродуктами та пиломатеріалами. Ймовірно, це сталося через пошкодження колії, повідомляли місцеві Telegram-канали.

На місці події працювали екстрені служби.

Наступного дня, 2 травня, у Брянській області пролунали вибухи: невідомі підірвали залізницю. За офіційною інформацією, зійшло з рейок та перекинулося вісім вагонів.

Водночас «Телеканал Дождь» з посиланням на офіційний коментар зазначив, що у Брянській області локомотив та близько 20 вагонів зійшли з рейок через «втручання сторонніх осіб».

Відео з місця, де потяг зійшов з колій

Пошкодження ліній електропередач

1 травня стало відомо, що на території Сусанінського поселення у Гатчинському районі Ленінградської області підірвали опору лінії електропередачі.

На іншій опорі ЛЕП було виявлено ще один вибуховий пристрій, який розмінували, повідомив голова регіону Олександр Дрозденко. За його інформацією, електропостачання населених пунктів не порушено.

Вибухи на тимчасово окупованих територіях

На тимчасово окупованих територіях теж неспокійно. У Мелітополі зафіксовано влучання у готель, де був розміщений особовий склад противника.

«Мелітополь. В окупантів трохи пригоріло в місці базування. Місцеві пабліки підтверджують, що є влучання в готель "Привал охотника", де базувались окупанти. Окупанти теж підтверджують влучання. Прилетіло в аеропорт, де було дуже багато російського м’яса — військових та їх БК. У Бердянську гучно», — написав Петро Андрющенко.

Згодом мер Мелітополя Іван Федоров повідомив про вибухи в аеропорту Бердянська. Там зосереджувалися сили ЗС РФ.

Також росіяни заявляють про роботу ППО в Севастополі. 2 травня над містом пролунав сильний вибух. Так званий «губернатор» Севастополя Михайло Развожаєв розповів, що гучні звуки в центрі міста — це профілактична робота в рамках ППДО та тренування систем ППО.

Цікаво, що матір школяра, який жартував про пожежу у сховищі нафти у Севастополі, змусили зняти відео із вибаченнями, повідомляють російські ЗМІ. Йдеться про пожежу, яка спалахнула в Козачій Бухті. Хлопець зняв відео, де він нібито збирається сісти в літак і скинути бомби на Севастополь.

У Євпаторії протиповітряна оборона теж нібито збила безпілотник. Звуки вибухів чули також і місцеві.

Пожежа на нафтобазі

У Красноярському краї спалахнула пожежа на нафтобазі. Горів резервуар з нафтопродуктами. Пожежу оцінили високим рівнем складності. За словами місцевих, у неї теж влучив безпілотник.

Відео наслідків вибухів в Криму та пожежі на нафтобазі

РосЗМІ уточнюють, що місцеві чули два вибухи перед початком пожежі. Займання було видно навіть з окупованого Криму.

До гасіння цієї пожежі залучили п’ять пожежних потягів.

«Загоряння серйозне, щоб його локалізувати використовують пінну атаку», — сказав краснодарський губернатор Кондратьєв.

Безпілотник, який нібито завдав удару по нафтобазі, упав у лісному масиві в підмосковській Коломні. НА місці падіння знайшли обломок крила, двигун і невелику вирву, повідомляють російські ЗМІ.

Пожежа та вибухи на аеродромах

У прикордонній Брянській області вночі 3 травня знову було гучно. Повідомляють про атаку БПЛА на аеродром. Ймовірно, йдеться про аеродром Сеща, який розташований за 170 кілометрів від кордону з Україною. Внаслідок вибуху постраждав військовий літак, який вже не здійснював польотів.

Повідомляють, що на територію РФ залетіли 5 безпілотників. Два з них нібито були збиті зі стрілецької зброї, ще два вибухнули безпосередньо на аеродромі і один просто зник.

«5 БПЛА пролетіли 170 кілометрів у повітряному просторі Росії, обладнаному ешелонами ППО, і досягли важливого об’єкта. Тільки біля самого об’єкта дрони намагалися збити зі стрілецької зброї. НЕ ЗРПК, ПЗРК, ЗРК, а саме зі стрілецької зброї», — написав у себе в Twitter військовий експерт Олександр Коваленко.

За його словами, війна з Україною дуже яскраво продемонструвала, що залишилося від російського озброєння.

Пожежа також, трапилася на аеродромі «Гостилиці» в Ленінградській області Росії. Він вважається одним із  найбільших у РФ. Російські ЗМІ зазначають, що пожежа, вночі 3 травня, сталася внаслідок загоряння «покришок».

«Покришки загорілися на Гостилицькому аеродромі в Ленобласті, постраждалих немає, відкрите горіння вже ліквідовано, повідомили РИА Новости в екстрених службах», — пишуть російські ЗМІ.

Нагадаємо, у Бєлгороді також нещодавно лунали вибухи. Частина міста була без світла.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності