• Головна
  • Спорт
  • Монах із Львівщини переміг на Чемпіонаті України з паверліфтингу

Монах із Львівщини переміг на Чемпіонаті України з паверліфтингу

Під час змагань Отець Макарій Дутка встановив свій восьмий рекорд України

В неділю, 14 квітня, у Києві на Чемпіонаті України з паверліфтингу переміг ієромонах Свято-Успенської лаври в Уневі Макарій Дутка. Під час змагань він встановив рекорд України, восьмий у своєму доробку. Про це 15 квітня повідомили на сайті Львівської ОВА з посиланням на Релігійно-інформаційну службу новин.

Переможець збирає гроші на армію

Після перемоги монах просить допомогти зібрати пів мільйона гривень на потреби однієї з львівських бригад. Для вісьмох найбільших донаторів отець Макарій підготував нагороди. Головним призом буде великий прапор з підписом ексголовнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Дорогі брати та сестри, щойно у Києві зі своїм особистим тренером Павлом Зіньком виграли Чемпіонат України з паверліфтингу. Зробив восьмий рекорд України з результатом 193 кг у вивазі лежачи. Замість привітань прошу вас донатити на 33 дрони для наших бійців 24 ОМБр імені короля Данила” — зазначив Макарій Дутка. Закупівля дронів буде у співпраці з Всеукраїнським благодійним проєктом "Пташки перемоги", завдяки якому на фронт вже доставили понад 6000 дронів.

Нагадаємо, на початку квітня У Львові відбувся шаховий турнір, під час якого збирали кошти для підтримки Збройних Сил України. Усі зібрані гроші скерували до благодійної організації “Львівський Лицар” на закупівлю прицілів та перископів для військових.