• Головна
  • Спорт
  • Вихованець Жидачівської ДЮСШ виступатиме за молодіжну збірну України з футболу

Вихованець Жидачівської ДЮСШ виступатиме за молодіжну збірну України з футболу

Перші матчі за участю молодого гравця відбудуться 12-го та 16-го жовтня

Вихованець Жидачівської ДЮСШ, 20-річний Мар'ян Фарина, виступатиме у складі молодіжної збірної України з футболу. 12-го жовтня молодіжна збірна зіграє з Люксембургом, а 16-го жовтня - з Англією.

Про це повідомила Жидачівська міська рада.

Мар'ян Фарина народився 28 серпня 2003 року в селі Кам'яне Жидачівського району Львівської області. Футболом почав займатися у Жидачівській ДЮСШ, перший тренер - Володимир Сапуга. У чемпіонатах ДЮФЛУ грав за стрийську "Скалу" та БРВ-ВІК із Володимир-Волинського, провівши за ці команди в сумі 81 матч. У 2020-2023 роках грав за юнацьку команду донецького "Шахтаря", зіграв за цей час у чемпіонаті України U-19 45 ігор, у яких відзначився трьома голами. За основний склад "гірників" дебютував 4 червня 2023 року в матчі останнього туру чемпіонату України проти "Ворскли", провівши на полі усі 90 хвилин.

Фото: Жидачівська міська рада

1 вересня 2023 року став гравцем "Металіста 1925" на умовах оренди з "Шахтаря". Дебютував за харківський клуб вже 3 вересня в матчі УПЛ проти "Руху".За інформацією ФК "Металіст", 26 вересня 2023 року Мар'ян Фарина викликаний до молодіжної збірної України.

Нагадаємо, Чемпіонат світу з футболу у 2030 році відбуватиметься одразу на трьох континентах. Вперше матчі приймуть відразу шість країн: Іспанія, Португалія, Марокко, Аргентина, Уругвай та Парагвай.